Passa al contingut principal

BASES III PREMIS CONTES PER LA IGUALTAT




Els premis Contes per la Igualtat es fan amb l’objectiu de:

1. Promoure la igualtat de dones i hòmens per tal d’avançar cap a un model de societat basat en una convivència democràtica i igualitària.
2. Fomentar la creació d’històries que ajuden a conscienciar sobre la importància de la igualtat de dones i hòmens, ja que en la societat actual les dones encara estan lluny de viure en igualtat real.
3. Fer participar la comunitat educativa en el nostre projecte Contes per la Igualtat, a qui agraïm anticipadament la seua col·laboració.
4. Estimular en l’alumnat la faceta creativa de l’escriptura.
5. Promocionar l’ús del valencià.

Bases

1. Podrà participar tot l’alumnat que ho desitge dels col·legis públics, concertats i privats, centres d’ensenyament de Primària i Secundària, d’Alzira.

2. Els treballs, en la modalitat de narrativa, que opten als premis, hauran d’estar escrits en valencià i ser inèdits.

3. L’extensió dels treballs estarà compresa entre un mínim d’1 full i un màxim de 4, manuscrits o escrits en ordinador i impresos per una sola cara. Tipus de lletra Arial, mida 14 i interlineació doble, i amb una bona presentació.

4. Els folis amb la narració es presentaran grapats amb un full de presentació al davant en què es farà constar el títol de l’obra, el pseudònim amb què es presenta el treball i la categoria en què participa. A més, els treballs es presentaran per duplicat (original i còpia).

5. L’enfocament, l’argument i les característiques de la narració (d’aventura, realista, històrica, d’humor, etc.) seran lliures, però la temàtica haurà de contemplar aspectes que afavorisquen la igualtat de dones i hòmens.

6. Es convoquen les categories següents:
Categoria A Per a l’alumnat de 3r i 4t curs d’Educació Primària.
Categoria B Per a l’alumnat de 5é i 6é curs d’Educació Primària.
Categoria C Per a l’alumnat d’ESO i d’FP bàsica.
Categoria D Per a l’alumnat de Batxillerat i Cicles Formatius d’FP.

7. Les autores o els autors de les narracions guardonades rebran com a premi:
Categoria A Premis: 1r .......................... 40 €
                                  2n ........................................ Lot de llibres
                                  3r.......................................... Lot de llibres
Categoria B Premis: 1r .......................... 40 €
                                  2n ........................................ Lot de llibres
                                  3r ......................................... Lot de llibres
Categoria C Premis: 1r .......................... 70 €
                                 2n ........................................ Lot de llibres
                                 3r ......................................... Lot de llibres
Categoria D Premis: 1r .......................... 70 €
                                  2n ........................................ Lot de llibres
                                  3r ......................................... Lot de llibres

8. A més, a criteri del jurat, es podran declarar també diferents accèssits si la qualitat dels treballs presentats així ho reclama.

9. L’autoria de les obres podrà ser individual o col·lectiva.

10. Les obres es podran presentar de manera individual o col·lectiva, en cas que siga un centre el qui presente tots els treballs de l’alumnat que hi participe.

11. Les narracions que opten al premi s’entregaran en el Departament d’Educació de l’Ajuntament d’Alzira (C/. Rambla, s/n, 2n pis) fins el divendres 29 de gener de 2016.

Els originals es presentaran en un sobre tancat que contindrà la narració amb el seu títol i el pseudònim de l’autor/a, així com la indicació PREMIS CONTES PER LA IGUALTAT i la categoria a la qual es presenta el treball. Així mateix es ficarà dins del sobre (gran) un altre sobre xicotet tancat, en el qual figurarà, en l’exterior, el pseudònim utilitzat i la categoria a la qual es presenta el treball. En l’interior del sobre xicotet s’inclouran les següents dades: nom i cognoms de l’autor/a, pseudònim, títol, curs, centre educatiu i telèfon de contacte.

12. El jurat estarà compost per persones qualificades de l’àmbit de la literatura i l’educació, i de l’Associació Grup de Debat per la Igualtat.




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LLIBRET MICRORELATS PER LA IGUALTAT CLARA CAMPOAMOR RODRÍGUEZ II, III, IV i V EDICIÓ

 

LLIBRE DE CONTES PER LA IGUALTAT IV, V i VI EDICIÓ

        

Clara Campoamor Rodríguez i el "VOT FEMENÍ i jo, el meu pecat mortal". 89 aniversari.

  Clara Campoamor Rodríguez "Alzó la voz para dejar claro que no, que  el hombre no tiene  "derecho natural" para "poner al margen a la mujer". L' 1 d'octubre de 1931 , le s dones aconseguim el "dre t al vot" a Espany a. Fins eixe moment les dones tenien la possibilitat de presentar-se a les eleccions però només  podien votar-les els homes. No us sembla una gran incoherència? https://www.editorialrenacimiento.com/los-cuatro-vientos/2127-la-mujer-quiere-alas-y-otros-ensayos.html Un espai per la Igualtat (any 2015) Al   programa  d'Alzira Ràdio dedicat a Clara i el vot femení. Amb l'alumnat del CIPFP Luis Suñer Sanchis. Bibliografia : " El voto femenino y yo , mi pecado mortal". Premsa :  " Ciudadana Clara Campoamor : 89 años de deuda democrática por la igualdad". Vídeos : " Clara Campoamor , la dona oblidada". "Clara Campoamor, la mujer olvidada "